The Calectro Senseair A Sense is a digital sensing device designed to measure ambient air quality. It features a built-in embedded microcontroller and a series of sensors that measure the levels of CO2, temperature, humidity, and air pressure. The device also features a real-time clock, which can be used to track long-term air quality trends. It is small and lightweight, making it ideal for use in confined spaces or for use in portable or mobile applications. The device is compatible with a variety of communication protocols, including USB, GSM/GPRS, and Wi-Fi, making it easy to send and receive data from the device. The Calectro Senseair A Sense is an ideal device for monitoring air quality in homes, offices, and other public spaces.
Ostatnia aktualizacja: Specyfikacja Calectro Senseair A Sense
Detektory dwutlenku węgla (CO2), temperatury (T) i wilgotności (RH) są nowoczesnym, mikroprocesorowym kontrolerem podstawowych parametrów jakości powietrza wewnętrznego w budynku. Ich podstawowym zastosowaniem jest sterowanie wentylacją i klimatyzacją w budynkach użyteczności publicznej zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem. Pozwalają osiągnąć znaczne oszczędności kosztów eksploatacji.
Obszar zastosowania
- budynki użyteczności publicznej,
- pieczarkarnie (jakość owocników),
- szklarnie (wysokość plonu upraw),
- przechowalnie owoców i warzyw (długotrwałe przechowywanie),
- browary, magazyny gazów i inne obiekty, w których CO2 jest medium technologicznym lub produktem ubocznym (BHP).
Cechy użytkowe
wysoko selektywny pomiar oparty na zasadzie pochłaniania strumienia podczerwieni NDIR, brak wpływu innych gazów, całkowita odporność na okresowe przekroczenie zakresu pomiarowego (do 100% obj. ), długi okres międzyobsługowy dzięki wewnętrznej procedurze autokalibracji;wszystkie detektory są wzorcowane we własnym Laboratorium Wzorcującym GAZEX działającym zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025 (akredytacja PCA nr AP150). Detektory dwutlenku węgla (CO2), temperatury (T) i wilgotności (RH) są nowoczesnym, mikroprocesorowym kontrolerem podstawowych parametrów jakości powietrza wewnętrznego w budynku. Ich podstawowym zastosowaniem jest sterowanie wentylacją i klimatyzacją w budynkach użyteczności publicznej zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem. Pozwalają osiągnąć znaczne oszczędności kosztów eksploatacji.
Obszar zastosowania
- budynki użyteczności publicznej,
- pieczarkarnie (jakość owocników),
- szklarnie (wysokość plonu upraw),
- przechowalnie owoców i warzyw (długotrwałe przechowywanie),
- browary, magazyny gazów i inne obiekty, w których CO2 jest medium technologicznym lub produktem ubocznym (BHP).
Cechy użytkowe
wysoko selektywny pomiar oparty na zasadzie pochłaniania strumienia podczerwieni NDIR, brak wpływu innych gazów, całkowita odporność na okresowe przekroczenie zakresu pomiarowego (do 100% obj. ), długi okres międzyobsługowy dzięki wewnętrznej procedurze autokalibracji;wszystkie detektory są wzorcowane we własnym Laboratorium Wzorcującym GAZEX działającym zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025 (akredytacja PCA nr AP150). Wykrywanie mediów w innych zakresach lub innych mediów jest możliwe = wykonanie specjalne, wymaga konsultacji.
W szczególnych przypadkach możliwy jest dobór parametrów detektora do konkretnej aplikacji = wymagana analiza warunków stosowania urządzenia.
Bezpośredni link do pobrania Specyfikacja Calectro Senseair A Sense
Starannie wybrane archiwa oprogramowania - tylko najlepsze! Sprawdzone pod kątem złośliwego oprogramowania, reklam i wirusów
Ostatnia aktualizacja Specyfikacja Calectro Senseair A Sense
Subskrybuj nasze sieci społecznościowe, aby być na bieżąco z najnowszymi aktualizacjami!
Komentarz
czy garnek musi pasowac do obwodu płyty czy moze być mniejszy?
Tego falowania podobno nie mają nowe drugie płyty od 2 tysięcy w górę oraz te z funkcją wolnego gotowania. Przez te impulsy o rosole można jedynie pomarzyć
Mam pytanie bo u mnie na mniejszych mocach gotuje z przerwami i nie wiem czy tak powinno być
U mnie był 'mały pożar'. Postawiłam na kuchence patelnię z masłem klarowanym, włączyłam na 10, żeby za chwilę zmniejszyć, jak się nagrzeje. W miedzyczasie szykowałam cebulę. Nagle patrzę, a na patelni ogień. Nie było wcześniej żadnego znaku ostrzegawczego - zapchu, skwierczenia ani dymu. Ogień ugaszony, ale cała kuchnia w zapachu spalonego masła. Rzeczywiście kuchnia indukcyjna jest nieobliczalna. Nigdy nie miałam takiej sytuacji, jak grzałam potrawy na kuchence gazowej. Może wybrałam za duży stopień grzania, ale masło zapaliło się bez ostrzeżenia. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, gdyby podłoga była drewniana a zlew z tworzywa sztusznego.
Czy u pani pod jaką kolwiek patelnią robią sie jakby mokre kółka? Bo mamy nową patelnie od berghoff i gdy gotuje się na niej to ona zostawia takie jakby tłusto/mokre ślady.
Mam jeszcze jedno pytanie kupiłem indukcję i jest to dobry pomysł ale gotowanie nie jest na razie proste. Podajcie temperatury w jakich powinno się gotować smażyć. Dzięki
Pytanko czy można używać większe garnki niż średnica zalecana np. mam średnice do 24 cm a chce użyć patelni 32cm?
Po obejrzeniu tego filmu odechciało mi się indukcji w swoim nowym domu. Na gazie ile ustawisz tyle gotujesz 4 palniki na raz a tutaj takie problemy wykipia ci żarcie no tragedia.
Indukcja mi się o wiele lepiej sprawdza niż kuchnia gazowa, super opcje i funkcję, łatwiej utrzymać w czystości, moja z electroluxa nawet ma opcję łączenia pola grzewczego aby gotować coś w większym garnku np.
Witam, kupiłam tą samą płytę, na 1 gotowaniu woda nie zagrzała się nawet po 20min…czy to normalne na początku?
bardzo szybko można się przyzwyczaić. mam płytę do zabudowy z mpm, bardzo dobrze się sprawuje :)
Mam indukcję od kilku lat i uwielbiam na niej gotować. U mnie nie ma takiego problemu jak zmiejszenie mocy, kiedy używam kolejnego ,,palnika”. Gotowanie falami jest dla mnie plusem, bo nie boje się, ze mi się coś przypali, czy wykipi itp. Bardzo szybko gotuje sie na niej wszelkie potrawy. Można ustawić timer i sama się wyłącza. Nie niszczy tak garnków, jak gazowa, nie nagrzewa pomieszczenia w lecie, uchwytów, ciężko sie poparzyć, łatwo sie czyści. Polecam :)
Zdarza się, że podcasty na YouTube są tendencyjne. Miałem pomysł żeby do kuchni kupić dużą płytę indukcyjną. Awaria kuchni elektrycznej zmusiła mnie szybko żeby coś kupić niedrogiego. Kupiłem kuchenkę indukcyjną dwu płytową, palnikową, jak kto woli. Zapłaciłem za kuchenkę około 300 zł a duża płyta to koszt 3000 zł. Jedyną wadą nabytej kuchenki jest to, że nie daje się precyzyjnie kontrolować temperatury w garnku. W mojej kuchence istnieje następująca regulacja: 500W. 800W, 1000W, 1300W i 1600W. Czyli co 300W jest skok mocy. Są też ustawienia do smażenia, czy podgrzewania, ale to nie ma związku z sytuacją. Po prostu zmiana trybów nic nie daje. Po zagotowaniu np. wywaru na zupę możemy zmniejszyć moc grzania i tutaj jest tylko jeden wybór albo 500W albo 800W. No i niestety 500W nie gotuje a 800W powoduje, że zupa chce z garnka wyskoczyć. Miałem kilka porad, że może kupić takie płyty pod garnki, ale jeszcze tej metody nie wypróbowałem. Garnek ustawiałem tak że na płycie w polu grzewczym była tylko część garnka, ale wtedy po niedługim czasie kuchenka zaczyna wyświetlać awarię. Chyba po prostu cewki się przegrzewają. Kuchenka którą kupiłem jest na 230V i nie wymaga prądu trójfazowego, specjalnych gniazd o dużej mocy itd. . Nie możemy też zapominać o dobrych garnkach do indukcji, a te są jednak dość drogie. Moja opinia na dzisiaj. Kuchenka bardzo dobra do podgrzewania potraw, zagotowania wody etc. . Niestety do gotowania będę dalej używał zwykłej kuchenki elektrycznej z płytą ceramiczną. Pomysł na kupno kuchni dużej indukcyjnej mnie odszedł. Kupując kuchenkę za 300 zł nie straciłem 2.700 zł, które zostały by wyrzucone, że tak powiem w błoto. Bo co mi po zakupie, kiedy nie sprawia on satysfakcji i nie daje zadowolenia z użytkowania. Tak to widzę. Dziękuję
Kuchnia indukcyjna wymaga zmiany nawyków, zrewanżuje się po okresie adaptacji bardzo precyzyjnym procesem gotowania . Dodatkowo szalenie ważne są garnki tzn z czego są zrobione. Z mojego doświadczenia wynika, iż najlepiej współpracują garnki i patelnie z żeliwa ponieważ jest to czyste żelazo i posiadają duża bezwładność termiczna co pozwala uniknąć efektu tzw falowania . Oczywiście takie garbniki poza cała masa zalet maja również swoje wady takie jak waga, brak możliwości mycia w zmywarce itd
Po pierwsze kuchnia zmniejszyła moc bo pewnie masz podłączona pod jedną fazę czyli 240.
Najlepszy, najprostszy poradnik. Bardzo polecam
Ratujesz mi skórę
Czemu kuchenka ma być zawsze brudna? WTF?
Świetny materiał, łapeczka :)
Es el futuro... me encanta ese tipo de cocina. Gracias, Wamda.
.
Zostaw komentarz